Granada

De grote trekpleister van deze stad is zondermeer het Alhambra, het middeleeuwse Moorse fort. Het Alhambra staat voor heel veel, allereerst Alcazab de oude vesting met zijn machtige torens,vanaf één ervan hebt u een schitterend uitzicht over de paleizen, over de tuinen over heel Granada en verder de Sierra Nevada. Na het bezoek kun je de stad in, door af te dalen op de Plaza Nueva, een centraal punt midden in de stad. Indien u het Alhambra wil bezoeken dient u van te voren toegangskaarten te bestellen (via internet).

Ronda uitzicht  - Dreamapartmentmarbella.com, Los Arqueros, Marbella, SpainRonda

Het dorp is gelegenaan een diepe kloof die het dorpje door tweeen deelt. Ronda is prima in een dag te bezoeken,want het oude centrum is niet groot. U moet zeker Plaza de Toros bezoeken, de stierenvechtenarena is de oudste nog bestaande arena van Spanje. Verder raden wij u aan het paleis Casa Del Rey Moro te bekijken. In het gebouw is een in de rotsen uitgehakte geheime trap van ruim 300 treden naar de bodem van de kloof. Als u van eten van de de streek houdt kunt u Restaurante Pedro Romero aandoen,het restaurant ligt aan de doorgaande weg tegenover de arena.

Benahavís

Dit dorpje ligt slechts enkele kilometers van het appartement. Het is een echt Spaans dorpje en staat bekend om zijn vele goede restaurants.

San Pedro de Alcantára

San Pedro is een prima plaats om naar het strand te gaan.Er zijn een aantal perfekte stranden en zeker voor gezinnen met kleine kinderen dit strand is vlakbij de haven van San Pedro en het water is rustig en lang ondiep. De sranden bevinden zich op 10 minuten rijden van Los Arqueros. De stranden van de Costa del Sol Playo Playa del Christo op loopafstand van de jachthaven.De lange wandel promenade maakt het eenvoudig om ruimte te vinden zelfs op een zomerse zondag.

Verder een aanrader Victor`s beach en Babaloo beach. Mistral beach ligt tussen San Pedro en Puerto Banus met panoramisch uitzicht over een groot deel van de Costa del Sol Calahonda heeft het langste strand van de Costa strandenHet strand is 4,5 km lang en 25 m breed. Dit strand heeft werkelijk alles en uitermate geschikt voor het hele gezin.

Córdoba

De stad ligt op 120 meter boven zee niveau Cordoba was ooit een van de belangrijkste steden ter wereld. Het is achtereenvolgens een Romeinse Arabische,joodse en christelijke stad geweest. Uit deze tijd zijn talrijke monumenten overgebleven waarvan de Mezquita Cathedral het beroemdste voorbeeld is In 1984 is het historische centrum op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.
Verder bezienswaardigheden zijn o.a.:

  • Romeinse brug (Puento Romano)
  • Singagoga (1315)
  • Museo de la Casa Andalusi
  • Plaza Corredera

Tip; als u sherry liefhebber bent is bodega Guzman de uitgelezen bar om deze te proeven!

Attracties voor kinderen

Aqualand, Torremolinos
Het grootste Aqua park van de costa del Sol
Duizingwekkende glijbane en Laguna Tropical,een miniparkvoor de kleinsten en veel meer.
Geopend vanaf half mei tot half september.

Aquarium Puerto Banús, Marbella
Prachtig onderwaterwereld met haaien inkt en maanvissen

Costasol Cruceros, Benalmadena
Met de boot vanuit de haven dolfijnen spotten

Grotten van Nerja
Met de kinderen op ontdekkingstocht in de ondergrondse “sprookjeswereld” van de grotten van Nerja

Lobopark, Antequera
Hoewel niet gelegen aan de Costa del Sol maar landinwaarts is dit wolvenpark zeker het bezoeken waard
In een natuurpark van meer dan 40 hectare groot leven verschillende wolfsoorten